از ما بپرسید





    سوالات

    آیا شما هم سوالی دارید؟

    لطفا سوالات زیر را بخوانید و اگر پاسخ خود را پیدا نکردید،  سوال خود را از ما بپرسید، ما در اسرع وقت به شما پاسخ خواهیم داد.

    سوالات متداول

    هزینه هایی که یک پرونده ممکن است داشته باشد چیست؟
    – هزینه دفتر خدمات قضایی
    – هزینه دادرسی هر مرحله
    – هزینه کارشناسی
    – هزینه سفر وکیل به شهری که می خواهد طرح دعوا کند به تعداد دفعات لازم
    – هزینه خسارات احتمالی در خصوص تامین خواسته یا دستور موقت
    – هزینه تمبر و مالیات وکیل و حق الوکاله وکیل برای هر مرحله
    هیچکدام از هزینه ها قابل چشم پوشی نیست .
    حق الوکاله وکیل چه میزان است؟
    اگر طبق تعرفه باشد برابر با ایین نامه تعیین شده مصوب ۱۳۹۹ . در غیر این صورت براساس توافق است .
    آیا وکیل باید نتیجه بگیرد تا موکل حق الوکاله را پرداخت کند؟
    از تصورات نادرست جامعه این است که وکیل زمانی باید حق الوکاله خود را بگیرد که پرونده را برنده شود و نتیجه ای حاصل شود در حالی که اداره مالیات در ابتدای انجام پرونده ، مالیات ان کار را برای وکلا لحاظ می کند چه دعوا نتیجه بخش باشد چه نباشد مضافا آنکه وکیلی که تعهد به نتیجه بکند متخلف است و چنین چیزی قانونی نیست .همانطور که قوه قضاییه در ابتدای امر هزینه رسیدگی به پرونده را از فردی که دعوایش در مرجع قضایی مطرح شود اخذ می کند ، وکیل نیز مستحق دریافت کل حق الوکاله در ابتدای کار هست .
    طرح یک دعوا چند مرحله دارد؟
    در دعاوی حقوقی ابتدا قاضی بدوی به دعوا رسیدگی و رای خود را صادر می کند و اصولا این رای قابل اعتراض در دادگاه تجدیدنظر است ،بعد از رسیدگی دادگاه تجدیدنظر و صدورای قطعی ،رای به مرحله اجرا می روند و پروسه اجرا شروع می شود.به طور کلی یک دعوا سه مرحله دارد اما در برخی دعاوی،مرحله فرجام خواهی و صدور رای نهایی هم وجود دارد.دعاوی کیفری نیز مشابه دعاوی حقوقی هستند اما در ابتدا ممکن است پرونده به شورای حل اختلاف رفته و بعد به کلانتری و بعد به دادسرا و نهایتا به دادگاه برود.
    آیا موکل می تواند بدون حضور در دفتر ، به وکیل وکالت دهد؟
    با الکترونیکی شدن قرارداد ها چنین چیزی متصور است و موکل به راحتی می تواند قرارداد بین خود و وکیل را مطالعه و ان را امضا نماید .

    سایر سوالات

    آیا حضور خود شخص در مراجع قضایی الزامی است؟
    در دعاوی حقوقی با داشتن وکیل،حضور شخص در دادگاه الزامی نیست مگر انکه از نظر قاضی حضور شخص ضروری باشد.در دعاوی کیفری با توجه به اینکه بحث جرم و مجازات مطرح است حضور شخص نیز در برخی موارد ضروری است .در صورتی که حضور ضروری باشد و فرد حاضر نشود امکان صدور رای به ضرر وی زیاد است .
    ثبت ثنا چیست؟
    ابلاغیه های مراجع قضایی قبلا از طریق ارسال اوراق به ادرس اشخاص یا سازمانها صورت می گرفت.با طراحی این سامانه و ثبت نام در ان، اوراق به صورت الکترونیکی ابلاغ می شود.کسی که می خواهد طرح دعوا کند مکلف است در این سامانه ثبت نام نماید .
    فرق دادسرا با دادگاهها در چیست؟
    دادسرا مرجع رسیدگی به دعاوی کیفری است .دادگاهها مراجع رسیدگی به دعاوی حقوقی و کیفری هستند .